Wortelen

Het gebruik van de wortel als voedsel gaat terug naar de 16e eeuw, toen hiervoor geschikte rassen werden ontwikkeld uit de reeds bestaande, wilde variëteit. Tot die tijd groeide deze variant letterlijk in het wilde weg en diende ze voornamelijk medicinale doeleinden. Heden ten dage geldt de wortel in binnen- en buitenland als belangrijke groente die in de keuken op verschillende wijze kan worden ingezet.

Normaliter wordt de wortel, die in veel verschillende rassen wordt geteeld, onderverdeeld in twee subgroepen.

meer over wortelen

Kool

Kool, in de meest ruime zin van het woord, is een ‘oud’ gewas dat bijzonder ver teruggaat in de geschiedenis. De verschillende variëteiten zijn terug te leiden naar een wilde vorm, afkomstig uit Centraal en West-Europa en West-Azië. Daar met de veredeling van kool reeds eeuwen terug werd aangevangen, verschillen de geteelde vormen heden ten dage sterk van zowel elkaar, als van de meest primitieve vorm. Zo is er, onder veel meer, zwarte kool, rode kool, spitskool, spruitjes, savooiekool, witte kool, koolrabi, bloemkool en broccoli.

 

meer over kool

Uien

Een van de producten die in het streven tot uitbreiding van assortiment én handelsvolume prioriteit hebben, is zonder meer de ui, zowel als plantui als de ui geschikt voor de consumptie. De ui is een bolgewas dat nauw verwant is aan de knoflook en prei en dat, misschien nog wel meer dan de knoflook, een belangrijke culinaire betekenis heeft tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen. Ook de ui laat ruimte voor classificatie en biedt, afhankelijk van kleur, afkomst, kaliber en vorm en tijdstip van oogst een ruime variëteit aan soorten.

 

meer over uien

Diepgevroren frites

Het aardappelproduct dat wereldwijd meeste bekendheid geniet en bovendien op zeer grote schaal wordt geconsumeerd, is waarschijnlijk friet. Als bedrijf dat zich bezighoudt met de handel in aardappelen, is het onzes inziens daarom ook logisch dat wij aanbod hebben van dit product.

De diepgevroren friet, gesneden uit kwalitatief hoogwaardige aardappelen die een uitstekende basis vormen voor een smakelijk eindproduct, kunnen wij aanbieden in straight cut, crinkle cut en steak cut, in principe in alle gangbare maten.

meer over diepgevroren frietes

Plantui

Zoals eerder besproken zijn er in het geval van de ui verschillende teeltwijzen. Uien zijn teeltbaar ‘vanaf’ het zaad maar ook met zgn. plantuien. Dit zijn de kleine uitjes (8-21 mm) die worden verkregen uit het eerste jaar van de teelt. Het zaad dat in de zomer dik is aangeplant wordt in de herfst geoogst en tot de lente van het daarop volgende jaar opnieuw ingezaaid. Door deze groeivoorsprong zijn de plantuien vroeger plant- én oogstbaar dan het zaad en dus een aantrekkelijke optie voor hen die zich bezighouden met de in- en verkoop van uien.
 

meer over plantui

Gecombineerde groente- en fruit levering

De Nijs heeft degelijke ervaring met de verkoop en export van gecombineerde groente- en fruitproducten per container of vliegtuig. Bij producten die vanwege beperkte houdbaarheid en/of kleinere volumes niet in aanmerking komen voor vervoer per container maken wij gebruik van het vliegtuig. Bij grotere hoeveelheden of bijvoorbeeld gecombineerd met een ander product zoals wortelen maken wij gebruik van gekoelde containers. Wekelijks versturen wij een keur aan dergelijke producten, zoals aardbeien, asperges, druiven en champignons. U vraagt bij ons een bestellijst aan, geeft aan welke producten u wilt bestellen en wij zorgen ervoor dat het zeer snel in de juiste verpakking en met de benodigde documenten op het door u gewenste adres wordt afgeleverd.

Vlees

De Nijs is voortdurend bezig met het verkennen van markten die de aantrekkingskracht van het bedrijf kunnen vergroten. Gebleken is dat verschillende klanten behoefte hebben aan een aanbod dat verder gaat dan de aardappel en aanverwante producten. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, biedt De Nijs naast andere ‘nieuwe’ producten ook verschillende vleesproducten aan die geschikt zijn voor export. Daarbij moet u vooral denken aan diepgevroren kip- en kalkoenproducten (MSM – Mechanically Separated Meat). Ook hier geldt dat wij over de middelen beschikken u een product op maat te leveren.

Dranken

De Nijs is leverancier van verschillende (non-alcoholische) drankproducten. Een van de dranken die wij regelmatig exporteren, is een alcoholvrije sparkling drink die verkrijgbaar is in verschillende fruitsmaken, zoals aardbei en mango. Naast dit product kunnen wij verschillende energydranken, malt-producten en feestdranken leveren.