Uien

Uien

Een van de producten die in het streven tot uitbreiding van assortiment én handelsvolume prioriteit hebben, is zonder meer de ui, zowel als plantui als de ui geschikt voor de consumptie. De ui is een bolgewas dat nauw verwant is aan de knoflook en prei en dat, misschien nog wel meer dan de knoflook, een belangrijke culinaire betekenis heeft tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen. Ook de ui laat ruimte voor classificatie en biedt, afhankelijk van kleur, afkomst, kaliber en vorm en tijdstip van oogst een ruime variëteit aan soorten.

Gangbare soorten zijn de bosui, de lente-ui, de sjalot, de rode ui en de zilverui. De ui wordt onder meer gebruikt als smaakmaker in soepen, sauzen, salades en vleesgerechten. Ook wat betreft de teelt is de ui een allesbehalve eenduidig product en zijn er een aantal teeltwijzen te onderscheiden. Voor de teelt van uien komen onder meer eerste en tweedejaars plantuien en zaaiuien in aanmerking. Ook deze hebben natuurlijkerwijs weer hun eigen eigenschappen en specificaties.

Ui geschikt voor consumptie

Evenals ons aanbod in de (consumptie-)aardappel en de levering daarvan, trachten wij ook ons aanbod van consumptie-uien optimaal en up to date te houden. Uiteraard is een open oog en oor voor de wensen van de klant daarbij van onmisbaar belang. Laat ons weten wat u zoekt en wij gaan meteen aan de slag!

Verpakking en levering

Wij kunnen zowel gele, rode als witte uien aanbieden in elke gewenste verpakking en sortering. De Nijs is specialist in de maten 40/60, 45/65, 50/70 geleverd in 25 kg polyzakken; echter, ook de levering van deze maten en 35/50, 60/80 en 75/105 in poly van uiteenlopend gewicht, los of in bigbag en in diverse bandbalen behoort tot de mogelijkheden.

Product:    
Ui

Soorten:     
Gele, rode en witte ui

Maten:
– 40 – 60
– 45 – 65
– 50 – 70
– 35 – 50, 60 – 80,  75 – 105 en andere sorteringen op aanvraag

Verpakking:
– Per 10, 15, 20, 25 of 50 kg in Polyethyleen (met of zonder logo)
– Diverse bandbalen
– Big bag
– Losse levering

Transport:
Afhankelijk van volume en bestemming. Zowel conventioneel als per container.